Bahrainin auringon alla vietetty jo kolme kokonaista päivää. Lämpötila on päivällä ollut semmosen 25 astetta ja illalla/yöllä sitten pyörinyt siinä 20 asteen tuntumassa. Eli turhaan en pitkähihaisia ole ottanut mukaan. Ei siis sillä, että täällä kylmä olisi, mutta illalla vähän viileähkö.

Torstaina grillailtiin Antin ja Mihon kanssa, ja juotiin tietysti muutama grillausolut/-siideri siinä samalla. Grillaushaaverikin tapahtui ja onnistuttiin polttamaan terassin pöytään grillillä kivat palojäljet. Jani ja Antti kun olivat sitä mieltä, että ei se grilli pohjasta kuumene, niin sen voi laittaa puisen pöydän päälle. Ja mikäs minä olen insinöörejä neuvomaan. No ruoka oli oikein hyvää ja Janin grillaamat pihvit aivan loistavia! Ruuan jälkeen pelailtiin sitten vähän frisbeegolfia pleikkarilla. Pakko hehkuttaa vielä sitä, että voitin Janin gladiaattorimiekkailupelissä myös! Aika hyvä suoritus ensikertalaiselta.

Perjantaina mentiin Janin kanssa City Centre ostoskeskukseen. Ajettiin samalla sen mellakkapaikan ohitse. Kovasti oli porukkaa liikenteessä ja porukka oli ihanasti parkkeeranneet autonsa pitkin teiden varsia (vaikka vieressä oli tyhjää hiekkakenttää vaikka kuinka paljon). Parkkeerausta ja vähän liikennettäkin ohjasi pienet, "syrjityt" pikkupojat nokian älypuhelimet käsissään ja merkkivaatteet päällä. Mieltä osoittamassa ilmeisesti sitä köyhyyttä vastaan oli paljon porukkaa kalliilla autoilla, yksikin niistä autoista on kuulemma 40 000€ arvoinen, no onhan siinä jo syytä mieltä osoittaa sitä köyhyyttä vastaan! Itse mellakkapaikalla oli sitten melko festarimainen tunnelma, tuli mieleen ihan IBBF, ilman juopuneita immeisiä. Oli ravintolatelttaa (useita), porukka katteli siellä tv:tä yms. Että melko rauhallinen mielenosoitus. Enemmän tosissaan jotkut kaupunkifestarit tuli mieleen. Muutama poliisi valvoi porukkaa ainakin sillalta, varmaan jostain muualtakin. Mellakat eivät ainakaan vielä ole millään tavalla häirinneet mun elämää. Ostoskeskus oli rauhallisempi, eikä tarvinnut jonottaa kassalla, joten sen voi melkein ottaa plussana. Autopaikka oli helppo löytää, vaikka oli perjantai ja vapaa päivä. Leffat pyörivät teatterissa normaaliin tahtiin. Ravintoloissa oli kyllä tosi hiljasen näköstä, et sieltä ois varmaan ruokaa saanut nopeeseen tahtiin.

Näiden isoissa hypermarketeissa käyminen on melko elämys. Hirveesti tavaraa hyllykaupalla ja sitä, mitä itse haluaa ei tahdo löytyä. Hedelmä-vihannes osasto on mahtava, mutta siellä pitää olla melko tarkkana, ettei valitse paikallisen tai lähialueella kasvatetun kasviksen sijasta Hollannista tai USA:sta roudattua. Hintaero on nimittäin melkoinen! Ja sitä paitsi täkäläisissä tuotteissa on paremmat maut, ehkä just siitä syystä, ettei niitä ole lennätelty pitkin poikin maailmaa. Mun tarkoitus oli leipoa sämpylöitä ja heittää sekaan leseitä, kauraryynejä, siemeniä yms. jottei se ois aivan pullaa, mutta enhän mä sieltä hypermarketista mitään löytänyt, paitsi vehnäjauhoja ja hiivaa. No ens kerralla metsästän sit niitä leseitä ekaks ja sit vasta muut. Ja pitää ostella muutenkin vähän leipomistarvikkeita, Jani kun ei ole ollut mitenkään kova poika leipomaan tai tekemään ruokaa täällä. Ikeaan ois kiva päästä, ni sais sit kerralla kaiken tämmösen pikkutilpehöörin mitä tarvii. Jani saapi luvan käydä siellä ostoksilla listan kanssa, tai sit jos sais perheviisumin ni voisin mennä mukaan. Ennen sitä pitäs ostaa kuitenkin se burka. Tänään ois tiedossa leffan katselu ja toivon mukaan hyvää ruokaa! Kohtahan sen näkee kun saa tuon uunikasvisfetasörsselin pois tuolta uunista.

Iha Oikee Rinsessa