Kuten jo aiemmin totesin, on Bahrainin arki alkanut normalisoitua, ja hurjaa vauhtia. Kahakoista kun ei ole kuitenkaan kuin kuukausi ja nyt elämä täällä näyttää soljuvan eteenpäin normaalisti, edelleenkin lukuunottamatta pääkadun "vahteja". Osa ravintoloista on melko tyhjiä, mutta osassa kyllä porukkaa piisaa tungokseen asti! Hotellien käyttöastekin on noussut siitä  alle 10% yli 20%. Toki se on vieläkin huono, mutta parannusta kuitenkin. Jopa joitakin saudituristeja on näkynyt jo liikenteessä ja ostoskeskuksissa. Myös suomalaiset ovat palanneet koteihinsa tänne ja osalla heistä on jo ollut sukulaisia ja ystäviä Suomesta käymässä. Paikallisten tuttavien mukaan oppositio on myöntänyt tappionsa, joten kun armeija poistuu katukuvasta ei ole luvassa uusia kahakoita, tai näin ainakin sanovat. Huhuja tosin kuulee, että jonkun tutun tuttu on kadonnut ja sukulaisia pyydetään kirjoittamaan nimi alle paperiin, jossa lukee, että kadonnut/kuollut henkilö on kuollut auto-onnettomuudessa tms. vaikka näin ei olisikaan. Ehkä näin on tapahtunut, tai sitten ei ole. Tottakai urbaaneja legendoja syntyy ja vielä vähäisimmistäkin asioista, kuin se mitä täällä tapahtui kuukausi sitten. Shiiat ja sunnit ovat aina taistelleet toistensa kanssa, tämä taas juontaa juurensa teologisiin eroihin: Kaikkien muslimien jumala on Allah, jonka profeetta on Muhammed. Kuitenkaan Muhammedin serkusta ja vävystä, Alista, muslimit eivät ole koskaan olleet yksimielisiä. Muhammedin kuoleman jälkeen, puolivälissä 600-lukua, shiiat ja sunnit jakautuivat. Shiiat siis pitävät Alia Muhammedin oikeutettuna seuraajana. Shiioille imaamien tulkinnat laista ja perinteistä ovat kiistattomia, kun taas sunneilla ei periaatteessa ole papistoa vaan uskon- ja lainoppineita, joiden mielipiteet eivät ole sitovia. Tämä selitys shiiojen ja sunnien eroista on pähkinänkuoressa, aiheesta voisi jatkaa aika kauan, kuten myös tämä shiiojen ja sunnien keskinäinen taistelu on kestänyt.

Olen aloittanut taas käymään jumpalla, pitkästä aikaa! Ensimmäisen BodyPumpin jälkeen oli jalat yhtä hyytelöä, puhumattakaan siitä, kun seuraavana päivänä oli BodyPump uudestaan. No jalat sain palauteltua viikonlopun aikana, ja seuraavalla viikolla olikin jo huomattavasti helpompi pumpata, jumpata ja zumbata. Käyn läheisellä DessangeSpa:ssa jumppaamassa. Sieltä toki saa myös kaikenlaisia ihania kauneushoitoja ja hierontoja, mutta ovat kuulemma todella arvokkaita. Löytyy kuulemma hyviä ja halvempia salokeja. Tuo varmasti on totta, sillä aika paljon kaikenlaista kauneushoitolaa, spa:ta, nail studiota yms. tuntuu täällä olevan. Ensi kuussa voisi käydä testaamassa jotakin paikkaa... ...mutta palataanpa vielä tähän jumppa asiaan. Dessange Spassa on siis zumbaa ja less millsin jumppia, joihin olen jo Suomessa tottunut. Lisäksi löytyy paljon muita Bollywood tanssista jumppapallotuntiin. Paljon on kaikkea erilaista siis siellä tarjolla. Jumpat ovat Suomen hinnoissa, joten ei mitenkään erityisen halpaa, mutta voisihan sitä rahansa huonomminkin käyttää. Toivon mukaan hyvän mielen ja kohentuneen kunnon lisäksi saisin myös tätä "vyöryvää lihasmassaa" pienemmäksi, naamassa ei onneksi kuitenkaan ole mitään vikaa =P Sen kummemmin en ole ruokailuun puuttunut, kuin että olen jättänyt leivän todella minimiin ja margariininä meillä onkin oliiviöljylevitettä, mikä on TODELLA HYVÄÄ! Niin olen lisännyt myös salaattia runsaasti ruokavalioon, ja sitä nyt Janin kanssa mupelletaan joka välissä. Kyllä, Jani on sijaiskärsiä, mutta hyvää se vaan tekee.

Pääsiäisenä olimme Dubaissa Mighty Camels jääkiekkoturnauksessa. Yllättävän iso turnaus (kai?), sillä joukkueita oli tosi monta, myös Suomesta ja Venäjältä. Sarjoja tai lohkoja tai mitä nyt onkaan oli neljä: a, b, c ja joku kaljasarja. Bahrain Sharksit pelasivat c-sarjassa. (Ja anteeksi jos termistö on totaallisen väärin, mulla ei ole käsitystäkään mistään jääkiekkosanastosta!) Valitettavasti Sharksit hävisivät kaikki pelinsä, mutta olihan siellä kuitenkin kivaa, eikä turnauksen tarkoitus ollutkaan veren maku suussa kisata, vaan vähän kaljoitella joukkuetovereiden ja muiden joukkueiden kesken. Niin, paitsi että Venäjän joukkue tuskin kaljoitteli. He pelasivat ihan tosissaan, kyseessää ei todellakaan ollut mikään harrastelijajoukkue, vaan ihan ammattilaisjoukkue. Heillä oli ensinnäkin yhdenmukaiset verryttelypuvut, jääkiekkokassit yms. mukana oli tottakai myös valmentaja, kuvaaja yms. Tietysti Venäjän kannattajia oli myös matkustanut mukana, ja heillä oli torvia ja suuria Venäjän lippuja yms. fanitustilpehööriä mukana. No, tottakai Venäjä voitti oman sarjansa, missä myös Suomen joukkue pelasi. Lauantaina Suomi ja Venäjä ottivat yhteen myös nyrkein. Johtopäätökseni siis on, että oltiinpa sitä missä tahansa päin maailmaa niin jääkiekko on aina samanlaista. Porukka pelaa tunteet kuumina ja sitten Venäjä ja Suomi ottavat nyrkkitappelun. Pakko kyllä myöntää, että kyllä nuo Bahrain Sharksitkin siellä tunteet kuumina pelasivat: Jamppa taklasi porukkaa kaukalon laitaa vasten siten, että kaukola vaan ryskyi ja Sharksien kapteeni kävi niin kuumana, että muut ottivat hänet pois kentältä. No Jamppa sai rauhassa taklata porukkaa, ja turha oli taklattujen valittaa, kun tuomari totesi vain, että: "Big guy, bad brakes". Kerettiin me siellä Dubaissa muutakin tehdä kuin vain olla jäähallilla. Käytiin katsomassa muutama nähtävyys. Dubai Mallissa sijaitsee akvaario, joka on maailman suurin ostoskeskuksessa tms. oleva akvaario. Sitä ja niitä kaloja siellä käytiin sitten ihmettelemässä. Ihan hieno mesta ja iso, mutta iso on kyllä se Dubai Mallkin. Harvemmin multa lähtee shoppailuhalut, mutta se oli jo niin iso ostoskeskus, että ei huvittanut mennä muutamaksi tunniksi juoksemaan kauppoja läpi, etenkin kun ne samat liikkeet löytyy Bahrainistakin hivenen pienemminstä ostoskeskuksista. Käytiin myös maailman suurimmassa rakennuksessa Burj Khalifassa. Sisäänpääsylipun hinta oli kyllä todellista ryöväystä, mutta näkymät sieltä 124 kerroksesta olivat kyllä tosi hienot. Eli ihan huipulle ei tietenkään päästy. Mutta oli se mokoma rakennus kyllä tosi vaikuttava ja korkea, siis todella korkea! Kerettiin näkemään vielä maailman suurin tanssiva suihkulähdekin, sehän oli myös aika vaikutta näky. Dubailla on kyllä joku ihme vietti päästä ennätysten kirjoihin ja rakentaa aina maailman suurin, korkein, pisin, tilavin "joku". 

Iha Oikee Rinsessa