Ajeltiin viime keskiviikkona hakemaan keskustasta subit ja koko hommaan meni aikaa kokonaiset kaksi tuntia (normaalisti ei mene). Tuolloin oli kuninkaan puolesta oleva mielenosoitus ja kadut aivan täynnä. Onneksi oltiin isolla autolla liikenteessä, joten pysty vähän ottamaan tilaa myös niin sanotulta jalkakäytävältä. Torstaina Jani ei mennyt toimistolle, koska luvassa oli miltei koko päiväksi mielenosoituksia ympäriinsä, joten työmatka ei varmaankaan olisi taittunut normaalissa ajassa, saati paluu takaisin. Päätettiin kuitenkin käydä City Centressä ostoksilla, ja paluu sieltä kestikin, kun mielenosotus sitten käynnistyi. Torstai iltana käytiin grillijuhlissa ja perjantaina mentiin mielenosoitusvaroituksista huolimatta brunchille korjaamaan oloa. Olo siitä helpottikin kivasti, ja käytiin porukalla kävelemässä linnoituksella. Sittenhän ne mielenosotukset taas alkoivatkin, ja keskusta oli aivan tukossa. Päästiin ajamaan Pearl Roundaboutin kautta, ja siellähän oli aika karnevaalitunnelma. Mielettömästi telttoja ja immeisiä. Oli bajamajaa, ravintolatelttaa, vesipiippubaaria, parturia, vihanneskojua ja ihan sohvia ja telkkareita, ettei aika käy pitkäksi mellakoidessa. Ihmiset olivat kuitenkin ystävällisiä meitä kohtaan ja kyselivät miten menee ja toivottivat tervetulleeksi Bahrainiin. Eli eivät ainakaan vielä nämä mielenosoituksen länkkäreitä vastaan ole kääntyneet. Ainakin toistaiseksi minun elämääni nämä eivät ole koskettaneet muutoin, kuin että autossa on saanut istua, kun ei liikenne kulje eteenpäin tai jos kulkee niin hyvin hyvin hitaasti. Tietysti taloudellisia haittapuolia näistä koituu kovastikin, kun matkailijoita ei käy, business seisoo ja työntekijät ovat poissa töistä mielenosotusten takia. Varmasti liikenneonnettomuuksien määrä on myös kasvanut, tai ihmettelen kyllä kovasti mikäli ei ole. Mielenosotuksissa ajellaan autoilla ja seistään ikkunoista ja kattoluukuista ulkona tai sitten takapaksissa seistään tai istutaan. Myös lapset, ihan pienetkin, roikkuvat autoista ulkona ja vanhemmat ajelee pitkin katuja. Jotkut autot ovat niin täynnä lippua yms. muita kuvia, että näinköhän niistä eteensä näkevät.

Sitä tuossa ollaan naureskeltu, että kyllä nämä ovat sitten laiskaa väkeä, kun autolla menevät mieltä osottamaan. Eihän sitä tietty montaa päivää jaksa kävellä lippujen kanssa, että miksei sitten autolla. Ja jos nyt sitten sattuukin niin, että jalkaudutaan, niin autohan parkkeerataan mahdollisimman lähelle mielenosotuskeskittymään, hyvä paikka on esimerkiksi keskelle tietä tai vaikka risteystä. Onneksi sentään tajutaan, että liikennettä pitää ohjata, niin laitetaan sitten tavalliset tallaajat tai lapset sitä liikennettä ohjaamaan. Fiksua, eikö vain?

Sitä en kiellä, etteikö täällä olisi niitä köyhiäkin, mutta aika monella on täällä kyllä hienot, uudet autot mielenosotuksessa mukana, ja myös niissä mielenosoituksissa, jotka ovat hallitusta vastaan näkyy Hummeria yms. autoja. Eli se kyllä vähän kertoo siitä, mikä on henkilön taloudellinen tilanne. Itse en ota siihen kantaa, kuka on oikeassa, sillä se ei ole minun asiani, eikä minulla ole riittävästi faktatietoa siitä, kuka on oikeassa, joten tässä asiassa parempi olla team Switzerland. Sitä kuitenkin toivon, että asiat saataisiin nyt jonkinlaiseen järjestykseen ja asioissa päästäisiin sopuun. Hallitusta vastustavia on useampia ryhmittymiä, joilla on erilaisia tavoitteita ja vaatimuksia. Varsinaista johtajaa näille ei ole tainnut vielä löytyä. Tosin kuulin tänään, että oppositio on valmis neuvottelupöytään hallituksen kanssa. Se miten se etenee.. ..no toivottavasti hyvin.

Suomen suurlähettiläs piti suomalaisille tänään tilaisuuden, jossa oli tarkoitus tehdä evakuointisuunnitelma kriisitilanteiden varalle. Itse odotin ehkä "hieman" napakampaa otetta tai edes valmistautumista suurlähettilään puolelta. Tilaisuus meni enemmänkin siten, että hän kysyi meiltä, mikä olisi hyvä paikka kokoontumispaikaksi ja mitä me haluttaisiin tehdä. Itse meinasin, että jos nyt sattuisi niin käymään, että kaduilla alettaisiin räiskiä ja mäiskiä, niin pysyn neljän seinän sisällä kotona ja heti tilaisuuden tullen lentokentälle ja eka kone, jolla pääsee, niin sillä sitten lennellään pois. Aika monet olivat kyllä skeptisiä sen suhteen, että täällä räiskinnäksi hommat menee. Toivotaan, että ei mene. Toistaiseksi ei ainakaan pelota.

Iha Oikee Rinsessa